lördag 24 november 2012

Idag hade Folkbladet i västerbotten, Sverige, en artikel angående vårt problem att få tag på välling åt Oliwer.
Han har som bekant en släng av mjölkproteinallergi och även sojaproteinallergi. Eftersom han  fortfarande behöver näringen som finns i vällingen och han inte kan dricka någon av de mjölkfria mjölkersättningarna som finns att köpa på apoteket så MÅSTE vi få tag på välling med jämna mellanrum. Frakten kostar skjortan och vällingen e heller inte billig. Alla andra mjölkproteinallergiker får ju som bekant över 80% av kostnaderna för mjölkersättningarna från Fpa. Men eftersom Oliwer tillhör 1% av mjölkproteinallergikerna som Inte heller tål hydroliserat vasslepulver så hamnar han utanför systemet. Senaste månad har vi betalt över 100% bara för vällingen. Sen tillkommer förtjockningsmedel för att han ska kunna svälja, burkmat eftersom han har svårt med olika konsistenser och endast 1 egengjord soppa hittills har gått att få i honom. Tetrapack mjölkfri gröt e det enda som han kan äta i grötväg i landet och det går några packor per dag.
Undrar hur många andra som köper mat åt sina ettåringar för ca 250€/månad och ändå är barnet hela tiden i gränsen för att räknas som alltför liten eftersom han inte äter tillräckligt?
I dagens läge ligger han på samma vikt som jag själv gjorde vid 6månaders ålder. Oliwer är 1 år.
Rasmus och Timo var vid samma vikt vid 8 månaders ålder som Oliwer e idag, och de räknades redan som för små då.

nåväl, artikeln finns här på Folkbladet.nu

Ikväll ska vi åtminstone fira Oliwers 1-års fest med faddrarna och vännerna!
Och försöka lägga bekymren åt sidan för en kväll åtminstone..inte tänka på dendär vällingen om snart e slut i hyllan här hemma igen.
Inte heller tänka på kommande skopier..




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar