måndag 26 november 2012

vattkoppor

Oliwer vägrade äta allt annat än gröt och välling igår. Inatt har han knappt sovit en blund och i morse dök de första röda prickarna upp.
Vattkopporna e ett faktum.
Har fått avboka rådgivningsbesök X 2, läkarbesök, en bunt med fysioterapibesök och Timo ringer till helsingfors senare idag och avbokar röntgen, ryggortopeden och alla skopier.
FAN FAN FAN FAN.
Och jag undanbeder vänligast alla försök till lugnande med att de e bra att han har dem nu.
De e aldrig bra.
Oliwer e inte ett friskt barn som de går lätt över för.
Jag hoppas bara att vi slipper sjukhusvård och att Oliwer kommer att orka äta genom hela sjukdomstiden :(
Vi har inga positiva erfarenheter av att ha honom sjuk. Han slutar alltid äta senast efter ett dyngs sjukdom. Sen får vi försöka tvinga i honom välling så gått det går, oftast med spruta tillslut då han inte ens orkar suga i sig vällingen.
Så förstår ni, detta är inget vi önskat honom.
Han fick som tur e en vaccination mot vattkoppor för några veckor sedan som förhoppningsvis ska lindra symptomen avsevärt. Andra sprutan hann vi nu då aldrig ta och inte lär den behövas heller. Men vacciner is the shit mellan varven. Då får vem fan som helst säga att vattkoppor e bra för immunförsvaret och att alla ska ha dem som små för de e bäst. Kanske åt annars friska barn e de så. Att Rasmus hade dem såg jag inget problem med, där tyckte jag likadant, att det var bra att han hade dem nu.
Men Oliwer e inte Rasmus.
Och jag blir så ledsen varje gång folk inte förstår skillnaden.
Han må se frisk ut på utsidan..det lurar oftast folk något oerhört. För han ser frisk ut.
Och han mår relativt bra också.
Men alla slags flunssor, koppor, hosta, snuva ALLT, blir ett helvete för honom och jag skulle göra vad som helst för att byta med honom så han slipper lida så mycket helatiden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar